Nuffnang Ads

Pages

31 Disember 2010

Azam 2011

Setiap thn setiap org msti ada azam baru..
termasuk aku lah kan??....hihii...
azam aku 2011 ni???
  1. nk keje
  2. nk cri bf(da lama single..hihii)
  3. nk kmpul hrta sndri...sekurang2nya kete sebijik...insyaallah
  4. nk kurus...hihihi*malu jap*
2 je kot azam aku utk 2011 ni...hahhaha
yg no 2 & 4 tu x th lah dpt @ x...
yg no 1 & 3 tu insyaallah akan dpat...
doakan lah bersama agar azam2 saya ni tercapai
AMIN...

Wallpaper 2011






Happy New Year 2011

Terasa bagai sekejap je tahun 2010 ni...
pejam celik da nk masuk 2011...
tinggal lagi brpa jam je nk masuk 2011...
apa azam korg thn 2011 ni??
adakah azam korg sume tlh ni tercapai??
hahaha...

Korg sume celebrate kat ne new year 2011 ni?
aku?? cm bese lak dpan tv@dpan lptp@tdr..
hahaha...
aku pnh smbt new year sekali je..
2 pun masa bljar dlu...
bkn smbt kat dtran merdeka@klcc..
ni kat tmpt org main futsal...
dahsyat x aku?? hahaha...
2 sume sdh mnjdi kenangan...
ntah ble dpt smbt new year dgn mmbr2 stdy dlu....


(p/s=nisa smbt new year kt ne?)

17 dulang barang hantaran

Hi u alls sume...apa kabar... ni ada 1 story aku nk cter kat korg sume... tp ada ke yg baca blog aku ni???hahhaha..... pada sabtu lepas 25/12/10... mak aku ada g rmh kndri org brtunang... mak aku ckap... brang hntran nya 17 dulang... wow!!!! terkezut aku dgr nya.... apa yg smpai 17 dulang 2??? selalunya aku dgr 7@9@11 dulang je... ni smpai 17 dulang... lpas 2 siap mak andam & pelamin lagi... mcm nk kawen je... 2 baru tunang... law kawen sok lagi grand agknya...
tgk je lah 6ti...

(p/s=gmbr ni di ambil dri google)

30 November 2010

Antara Benci & Rindu = Masih Setia


Best sgt novel ni...
tp aku suka baca...
ANTARA BENCI & RINDU...
mcm sweet n lucu je baca nya...

Keputusan Penuh Muzik Muzik 25

  1. Hanyut & Selamat Malam = Faizal Tahir
  2. Kebahagiaan Dlm Perpisahan = Shahir
  3. Noktah Cinta = Hafiz
  4. Drama King = MUH ft. Black
  5. Ku Ada Kamu = Adira
  6. Cinta Sempurna = Yuna
  7. Pelita = A.P.I
  8. Berlari = Tomok
  9. Sofea Jane = Black
  10. Mencari Konklusi = Hujan
  11. Extravaganza = Bunkface
  12. Jahat = Stacy
  13. Tolong Ingatkan Aku = Ana Raffali

28 November 2010

Breakfeast @ Sarapan Pagi

korang sume th kn sarapan pagi
itu pnting bg memulakan hidup seharian...
oleh itu wajib lah kita utk mengambil sarapan pagi...
sekurang2 nya air 1 cawan..
x kisah lah...k
kopi, nescafe, milo, susu or apa saja...
asalkan dpt alas perut..

nesvita 3 in 1 honey + honey stars = honeyhoney(hihihi)
tetibe je nk makan honey stars ni..
nk rasa sedap ke x kn?
so smpai rmh...
kmas brang2..relaks jap...mandi dlu...
after that bru smbar honey stars...
mkn cm 2 je...
MMG SDAP...
nama pun HONEY STARS KN?...hihihi...

*rasa mcm bdak2 lak mkn honey stars ni*
hihihi....


nestiva 3in1 honey...
minum ni 1 cawan pun rasa kenyang...

24/11/2010


cuaca di melaka....

09 November 2010

Radja - Terus Terang

Menantu VS Mertua

Macam cter yg kuar kat Astro 2...
tp aku x tgk pun...
sbb rumah aku xde Astro....hahaha...
Menantu VS Mertua...
agak2 sapa yg menang?

Seblum kawen nmpk ok...
selang beberapa minggu nk kawen..
da tunjuk da belang skit demi sedikit...
da kawen lagi lah...

Jangan 6ti da kawen...
duk 1 rmh dgn Mertua....
mak mertua dianggap sbgai "ORG GAJI" x berbayar...
dpan suami layan mak baik...blkang suami...
x thu nk ckap apa...

(P.S-=ini x de kena mengena dgn Drama Menantu vs Mertua 2 ok??)

TOP 6 SEMIFINAL 1 MUZIK-MUZIK

Top 6 ini dipilih secara rawak...
utk kptsan penuh 6tikan pada...
SEMIFINAL 3 6ti...


  1. Mencari Konklusi-Hujan
  2. Noktah Cinta-Hafiz
  3. Cinta Sempurna-Yuna
  4. Sejujur Hatimu-Adibah Noor
  5. Hanyut-Faizal Tahir
  6. Kebahagiaan Dlam Perpisahan-Shahir

07 November 2010

2011

Tinggal lagi sebulan lebih je lagi...
ita akan melangkah ke tahun 2011...
terasa macam sekejap je 2010 ni...
pelbagai perkara yg manis & pahit yg berlaku...

Adakah harapan n azam anda 2010 ni tercapai...
jika tidak..
masih ada masa lagi untuk merealisasikannya..
di harapkan tahun 2011 dapat...
memberikan kegembiraan bagi kita sume..

__New Hair__


ok x?

15 Oktober 2010

sakit perut

aduhaiii......
1 hari ini aku sakit perut...
makan pedas skit je...
sakit perut..
seksa rasanya...

dah selalu sangat aku kena cm ni...
ntah bila lah nk elok agak nya...
dulu ok je law mkn pedas...
skrg ni langsung x leh lak...

ermmmmmmm....

13 Oktober 2010

11 Oktober 2010

Hati ku Terusik Di Kala Malam Ini

bila tgk berita mengenai kemalangan ngeri...
di simpang ampat berhampiran pedas semalam...
hatiku terusik seketika mengenang kan...
nasib mereka yg 'pergi' itu tanpa diduga oleh kita semua...
betapa ALLAH lebih sayang kan mereka...
tetapi pemergian mereka semua 2 tak dirancang
&
sungguh mengejutkan kita suma...
hatiku sebak melihat air mata yang mengalir dari mata...
ahli keluarga, saudara mara n sahabat andai mangsa....
pemergian yang meninggalkan ...
1001 perasaan...
sama2 lah kita ambik ikhtiar & pengajaran drpd apa yg berlaku....

SEMOGA ROH2 MEREKA SEMUA DICUCURI RAHMAT
&
DITEMPAT DI KALANGAN ORANG2 YANG SOLEH & SOLEHAH

:::Garang&Kawan:::

aku ini garang sangat ke??
sampai sume xnk kawan dgn aku???
@pun aku ini membosan kn mereka sume?
lpas raya ni aku kehilangan sorang kawan..
alasan yg diberikan...
fon hilang...
tapi ntah lah...
sjak dri 2 tfon aku snyap je...
jarang ada msj @ col yg msuk..
law yg msj n col 2 msti kwn2 @ mak ayah aku...

cter blik pasal garang ni...
mungkin ikut keturunan kot agk nya...
sbb adikberadik ayah aku sume suara bernada tinggi...
hingga anak2 pun terikut jgk...
cnth nya aku lah...

aku x ksah law org 2 anggap aku ni garang @ apa pun...
asalkan aku gmbira dgn khdupan aku skrg ni....
aku gmbra krana masih ada parents..

bagi aku kawan ramai pun x guna law...
time senang dy bersama..
tp..
bila susah kita ditinggalkan
mencari sahabat sejati bukan nya senang...
&
cari kawan bukan nya susah..




03 Oktober 2010

5 hari 4 malam

Daku berada di KUALA LUMPUR...
untuk berjumpa dgn rakan2 ku...
NISA, YATI & EL....
terubat sudah rindu ku pada mereka....

HARI JUMAAT MALAM...
kuar makan dgn nisa...
mkn dkt LRT CORNER je....

HARI SABTU...
sblm kuar jalan2...
g mkn dulu sbb da tgh hari....
g jln2 di TIMES SQUARE....
tgk wayang n cuci mata...
hahaha.....

MAGIKA...
tgk berdua je sbb yati n el sbuk....

HARI AHAD...
ku berada di USJ....
rmh ALONG NISA...
ada makan2, so dpat lah jmpa family nisa...

HARI ISNIN...
bru dpat kuar dgn el...
g MID VALLEY...
wayang start kul 7...
so, g tman si el ni mkn dlu...
pas2 jlan2 dlm MID 2...
akhirnya..lpak kat BORDERS...
smbil bergosip hal2 dulu n kini...
apa yg digosipkan??
hanya aku, nisa & el sje yg th...

HARI SELASA...
berangkat pulang ke rumah daku...
dgn menaiki KTM KOMUTER..
hingga ke SEREMBAN..



16 September 2010

Bosan

kenapa selepas raya ini...
kebosanan aku makin melampau...
nak online pun malas...
malam2 baru nk online..
2 pun x lama..
dari kul 8-12 je aku online...

bile lah nk naik kl...
jumpa nisa, yati, el n dll...
bila lah nk dapt keje ni...
susah btul lah....
makin bosan aku jadinya...
asyik duk rumah je..
keluar pun law...
mak aku nk bli barang dapur
&
bayar broadband aku...
kuar balik kampung...
itu je...

kuar dgn pakwe????
ada ke pakwe aku ni..
sendiri mahu ingt lah....
wat semak kepala otak aku je...
fikir sal pakwe2 ni...
bnyk lagi benda aku nk fikir..
selain pakwe2 ni...

ADUHHHHH!!!!!!!!!!
BOSANNYAAA!!!!!!!!!!!


15 September 2010

Raya 2010

knp aku rasa raya thn ni cm suram je...
x meriah pun..rasa cm hari bese2 je...
org pun x ramai yg datang..
yg dtg hnya sedara mara je...
kwn2 xde pun....

(gmbr raya ke2)

Duit Raya

byk dapat duit raya thn ni???
aku ni wlpn da besar...dpt jgk duit raya..
hehhehe....x byk pun dalam rm100 je...
lg pun x semua sedara mara aku bg duit raya thn ini...
xkn aku nk mintak kot???
malu lah aku..da besar2 mintak duit raya...
sapa nk bagi 2 bagi lah...
xnk bg sdah...

03 September 2010

Biskut Lama vs Biskut Moden

::Biskut Lama::
-Batang Buruk
-Bahulu
-Bangkit Santan @ Kelapa
-Kuih Siput
-Biskut Kering
-Putu Kacang
-Kuih Denderam @ Telinga Keling
-Kuih Tiram
-Kuih Ros @ Goyang
-Kuih Sepit
-Biskut Samprit
dan banyak lagi (sebenarnya 2 je yg aku th..hehehe)


::Biskut Moden::
-Biskut Cornflakes
-Biskut Almond London
-Tart Nenas
-Biskut Sarang Semut
-Biskut Dahlia
-Biskut Coklat Chip
-Cornflakes Madu
-Biskut Mentega
-Biskut Badam
-Biskut Keju
dan banyak lagii...

02 September 2010

Raya Oh Raya

baju bpe helai?
kuih bpe balang?
kasut bpe pasang?
tudung corak apa?
tema apa thn ni?
nak cat rumah x?
nk tukar perabot bru x?
nk tukar kain langsir x?
nk tukar kete @ motor x?
nk bg duit bpe ringgit thn ni?
raya pertama nk g rmh sapa?

2 sume terjadi pabila tiba syawal..
pelbagai perkara nk di buat..
tapi berhutang sana sini..
nanti sapa susah??
diri sendiri jugak ka??
beli apa yag kita mampu je...
kita kan raya setahun sekali..
x dpt thn ni..thn dpan kan ada...

BERAYA LAH DENGAN BERSEDERHANA...

26 Ogos 2010

9 CARA ATASI PATAH HATI

:::Percaya pada takdir:::
:::Relakan:::
:::Lupakan:::
:::Ambil Hikmahnya:::
:::Be Nice:::
:::Jangan Bersendirian:::
:::Bersedia Untuk Orang Baru:::
:::Serlahkan Potensi Diri:::
:::Berdoa & Bertawakal:::


(P/S= Di petik dari MAJALAH REMAJA)

Merdeka

MERDEKA.
ertinya kita rakyat malaysia bebas
dari jajahan British & Jepun..
53 thn MERDEKA

Tema thun ni...
1MALAYSIA MENJANA TRANFORMASI...

MERDEKA!!!MERDEKA!!!MERDEKA!!!!!!

31 Ogos by Sudirman Hj Arshad

Puasa

Sedar x sedar...pejam celik pejam celik...
da 16 hari kita umat islam berpuasa...
rasa macam bru semalam je berpuasa...

bulan yang penuh mulia dan keberkatan...
adalah bulan RAMADHAN AL-MUBARAK..

Semua syaitan2 telah diikat...
dan pintu neraka pun ditutup...
oleh mari lah kita semua..
meningkat kan lagi amalan pahala kita..

SELAMAT BERPUASA SUME

23 Ogos 2010

OK X??

Sorry....background x bpe cantik...
hehhehee.....

11 Ogos 2010

Bulan Ramadhan

Bulan Ramadhan adalah 1 bulan dimana...
kita yang beragama islam wajip berpuasa...
jika
tiada keuzuran...

Bulan Ramadhan juga..
adalah untuk mengajar kita erti..
syukur dan sabar..
dalam menjalan kan ibadat puasa...

Kita harus bersyukur kerana diberi peluang untuk..
menunaikan Ibadah Puasa

03 Ogos 2010

Renungan Bersama

Sepatah kata...
Cinta perlukan keberanian untuk bersuara..
kerana tanpa kata-kata bukan hanya
cinta tidak mampu jadi kenyataan..
Malah mungkin impian juga
berkecai di tengah jalan..
Maka andai dalam hati sudah ada cinta..
beranikan lah diri untuk..
meluahkan pada si dia agar si dia..
tahu apa akan perasaan kamu dan..
kamu juga akan tahu perasaan si dia.
terhadap kamu
Maka dengan itu terjalin hubungan..
di antara kamu berdua...
dengan itu alami saat percintaan..
yang penuh dengan kasih sayang..
saling percaya, ikhlas dalam perhubungan..
dan jujur antara satu sama lain....

Ooouuchhh......Sakit Kepala ku

On the way nk blik 2...
kepala ku sakit yg amat sgt..
sepanjang perjalanan nk blik 2..
aku bring je dgn adik sedara ku..
yg duduk atas pangku aku..

Sampai je kat rmh atuk aku..
trunkan brang2 busu aku..
msuk je dlam rmh terus aku..
mintak Panadol Aktif Fast kat Busu aku..
pas 2 bru aku mkan nsi..
bru ok skit rasanya..


Tesco Melaka

1 OGOS 2010
my family n my aunty and her daughter
kuar jalan2 ke Tesco Melaka...
perrgggghhhhh...
ramai siot orang hari itu...
al-maklum lah..hujung minggu katakan..
mmg ar ramai org...
yg kebanyakkan nya yg sdh berkeluarga...


31 Julai 2010

Rahsia Si Leo

Hey Leo!!!
Ada sesuatu untuk kamu baca...
Sesuai dgn lambang nya (Singa)
Jejaka berbintang LEO
ini dikatakan seorang yang
begitu kuat pegaruh..
Mereka juga dikata kan keras kepala
dan hanya mahu ideanya sahaja yang
diterima

Namun....
jejaka LEO ini sememangnya..
memiliki sikap pelindung semula jadi..
TETAPI...
kamu perlu ingat ianya bukan lah..
kayu pengukur sebenar dalam menilai
kualiti seorang LELAKI..

Lelaki & Karakter Diri

Hey Si Gadis!!!
Untuk pengetahuan kamu...
jika bertemu dgn lelaki yang
suka masukkan kedua-dua
belah tangannya ketika bercakap..
itu bermaksud..tahap
EGO

kelakiannya amatlah tinggi..
MANAKALA..
Kaum Adam yang mempunyai..
urat rambut yang tebal pula..
dikata kan lelaki yang degil..
TETAPI
berani..

Keje Owh Keje

bila ar aku nk dpt keje ni??
da bosan tahap gaban da ni...
asyik mkn, tdr, internet, tb..
dan sewaktu dgn nya...


Line 7


ok x kasut ni???

19 Julai 2010

Lelaki & Bulan Kelahirannya

JANUARI
Mudah jatuh cinta(ya ke)

FEBUARI
Bercita-cita tinggi untuk mengejar mimpi

MAC
Soal setia dia lah juara(leh caya ke ni)

APRIL
Tidak pernah menghampakan(dari segi apa ya???)

MEI
Suka merancang & mengatur kehidupan kekasih( cam mengongkong je?)

JUN
Seleranya tinggi(selera makan @ selera lain??)

JULAI
Pendengar yang baik(lum dpt selesai kan msalah)

OGOS
Bijak dan menyenangkan(hmmm....)

SEPTEMBER
Bukan sebarangan memilih wanita(cerewetnya..)



OKTOBER
Mempunyai bakat menjadi Ahli Nujum( Nujum Pak Belalang ke??)

NOVEMBER
Sentiasa bersemangat( time tidur pun sama ke??)

DISEMBER
Pandai menghiburkan orang-orang disekelilingnya( pelawak ar ni???)

12-20 Febuari

HIJAU

Salah satu kelebihan yang kamu miliki ialah
cukup pandai menyesuai kan diri
dengan orang yang
baru dikenali
Dengan itu kerana sikap kamu
yang tidak begitu pemalu dan
tidak sedar kamu boleh buat orang lain
kecil hati @ terasa dengan kata-kata kamu.
Kamu ini lebih rela maintain single hingga
berjumpa dengan jejaka/gadis
yang benar-benar sesuai untuk
diri kamu!!!

11 Jun 2010

Senarai Juara Piala Dunia

Hanya 7 negara
sudah memenangi Piala Dunia
Sejak diperkenalkan dan...
semua 7 pasukan itu akan beraski..
di Afrika Selatan

  1. BRAZIL
  2. ITALI
  3. JERMAN
  4. ARGENTINA
  5. URUGUAY
  6. ENGLAND
  7. PERANCIS

Piala Dunia Afrika Selatan 2010

Piala Dunia 2010..kini kembali lagi..
kali ini pemain2 bola sepak antarabangsa
akan berkumpul di Afrika Selatan..

Sebanyak 32 pasukan
bola sepak antarabangsa
akan menyertai
Piala Dunia Afrika Selatan 2010

Kumpulan A
-AFRIKA SELATAN
-MEXICO
-PERANCIS
-URUGUAY

Kumpulan B
-KOREA SELATAN
-GREECE
-ARGENTINA
-NIGERIA

Kumpulan C
-ENGLAND
-A.S
-ALGERIA
-SLOVENIA

Kumpulan D
-SERBIA
-GHANNA
-JERMAN
-AUSTRALIA

Kumpulan E
-BELANDA
-DENMARK
-JEPUN
-CAMEROON

Kumpulan F
-ITALIA
-PARAGUAY
-NEW ZEALAND
-SLOVAKIA

Kumpulan G
-IVORY COAST
-PORTUGAL
-BRAZIL
-KOREA UTARA

Kumpulan H
-HONDURAS
-CHILE
-SEPANYOL
-SWITZERLAND

09 Jun 2010

'BUSY BODY'

Apa yg anda faham tntng mksd di atas??
bkn nk MENGUMPAT @ MENGATA..
dah ni mmg jdi kebiasaan orang kita..
x kira ar melayu, cina @ india..sume sama je..

Ada 2 sbuk sgt baca HAL ORG LEN..
keluaraga sendiri TERABAI..
sibuk sgt jga TEPI KAIN ORG..
KAIN SENDIRI LONDEH..

Jngan smpai org benci kita..
dri perangai kita yang BUSY BODY 2..
wat2 bertaubat sebelum sesuatu..
berlaku pada keluarga SENDIRI

Facebook

Geramnya aku...
dri tgh hari tadi aku ..
nk buka FACEBOOK x lepas2..
eeeeeiiiiii...geram nya aku..

bila aku buka blog boleh lak..
tp knp FACEBOOK x leh???
WTF btul ar...
hilang sabar aku..

tapi bila on9 kat hp leh lak..
plik aku...

08 Jun 2010

2905-3005

pada tarikh tersebut aku
berada di MAJLIS PERKAHWINAN
saudara pmpn ak..

majlis yg simple je..
majlis diseri kan lagi dgn
kehadiran SAUDARA MARA
x kira yg dekat @ jauh

24 Mei 2010

21 Mei 2010

Air Mata

Apa salah aku??
Kadang kala aku rasa
Hidup aku ini keseorangan je..
Aku pun tak thu knp..

Kalau aku melawan..kena marah..
Kalau aku merajuk pun kena marah jgk..
Pada sapa aku nk mengadu semua ni??
Aku x mampu nk hidup cam ni lg..

Aku cuba untuk bersabar..
Tetapi...benteng kesabaran ku
Tak sekuat mana pun..
Akhirnya ianya roboh n runtuh..
Dan meletup tanpa disedari..

Akhirnya hanya air mata
Yang menemani diri ku..

"Killing Me Softly" - Ila Damiaa (Mentor 4)

MY MUM


ini ar mak kesayangan aku

Sabar

Sabar itu separuh dari iman..
Tetapi jika kesabaran kita..
Di uji dgn begitu hebat sekali..
Adakah kita masih lagi boleh bersabar..
Dan berlakon seperti tiada apa yg berlaku..

Begitu jgk dgn aku..
Tahap kesbaran seseorang itu x sama..
Ada yg blh bersabar dgn begitu tenang sekali..
Ada itu..time 2 jgk ianya meletup..
Jika kita kurang sabar..
org kata kita ni x reti bersabar..
Apabila kita bersabar...
nnti org kata kita x th nk bertindak..

Apa ar nasib kan..
x sume 2 nasibnya sama..
Ada yg untung..ada yg buruk..
Kita hanya mampu bersabar selagi kita mampu
Untuk belajar bersabar



Owl City - Fireflies

Tunang? Kahwin??

Kebanyakkan sedara pmpn aku..
da tunang & kahwin..
aku bile lagi??..
hahaha....
sampai atuk sedara aku tnya..
(xde bunyi2 ke???
aku cakap bunyi apa??
atuk aku ckap da ada yg pnya lum??
aku ckap xde~~~)

Pakwe pn xde..nk kawen apa nya..
umr aku bru 21thn..relax ar dlu beb..
x yah nk serabut kan kepala dgn sume 2..
nikmati kehidupan semasa remaja..
sebelum anda terkongkong..
di alam perkahwinan..
hehehe....
gurau je..

Justin Bieber - Baby ft. Ludacris

Kawan lama 5km3

Zawiyah, Syuhada, Niza, Umi Syarah,
Azah, Syakila, Syikin, Farah, Aishah
Laili, Ummi Kalsom,Salmi, Lydia
Sabree, Mustafa, Arman, Izwan,
Farhan, Shukri, Rusdi, Esa, Fendi,
Marzuki, Rizal

MISS A LOT OF THEM



20 Mei 2010

Nukilan

Mengapa sukar untuk ku mencari cinta
Adakah cinta itu indah???
Kenapa diri ni sering kali terluka kerna cinta??
Adakah ianya salah ku??

Aku masih mencari apa itu erti cinta
Tetapi yang ku jumpa hanya ar
Kelukaan akibat cinta
Adakah aku akan begini sampai ke tua??

Apabila ku melihat pasangan kekasih
Aku jadi sedih dan cemburu
Kenapa begitu senang untuk mereka
Menemukan cinta
Sedangkan aku???

Tetapi cinta pada yang ESA
Adalah cinta yang AGUNG
Dan berkekalan

CINTA ITU AKAN MENJADI INDAH
JIKA KITA SELAMI DAN FAHAMINYA

20 Mac 2010

new handset

140210 aku mengena kan mak aku
hahaha..
ni sume gara2 birthday present utk aku
hehehe..

the present is a new fon
NOKIA 5230 XPRESS MUSIC
the touch screen fon
ada 3g lg 2...
the colour is white silver

harga nya????
biarlah rahsia~~
6ti aku uploadkan gmbr nya...

11 Januari 2010

2010

Selamat tinggal 2009 dan selamat datang 2010
terasa macam sekejap je masa berlalu
terlalu banyak perkara & kenangan yg berlaku masa 2009
jadikan perkara @ kejadian yg berlaku
masa di 2009 sebagai 1 kenangan @ iktibar bgi kite sume

Diharapkan tahun baru 2o10 ni
dapat memberi sinar baru kepada
kehidupan kite & tahun yg penuh dgn kejayaan
dan kegembiraan

nuffnang